Еволюшн - високоврожайний середньоранній столовий сорт, стійкий до парші і вірусних захворювань.
Еволюшн формує великі темно-червоні, бульби з неглибокими вічками та світло-жовтим м'якушем. Має добрі смакові якості. Форма бульби – видовжено-овальна. На кущі в середньому – 18 бульб.
Сорт
Еволюшн вимогливий до вологозабезпечення.
Сорт
Еволюшн віддає перевагу вирощуванню на легких піщаних ґрунтах.
Група стиглості | Середньоранній |
Кулінарний тип | В |
Форма бульб | Видовжено-овальна |
Розмір бульб | Великі |
Колір шкірки | Червоний |
Колір м`якушу | Світло-жовтий |
Кількість бульб | 18 |
Вміст сухих речовин, % | 18,7% |
Період спокою | Короткий |
Посухостійкість | Середня |
Стійкість до пошкоджень | Малочутливий |
Чорна ніжка | Стійкий |
Стійкість до фітофторозу листя | Чутливий |
Стійкість до фітофторозу бульб | Стійкий |
Стійкість до парші звичайної | Чутливий |
Всі столові сорти картоплі за кулінарними властивостями діляться на 4 типи:
• Тип А – сорти картоплі салатного типу з щільним м'якушем, не розварюються, висоководянисті і з низьким вмістом крохмалю. Ідеально підходять для салатів, смаження і барбекю.
• Тип B - універсальні сорти, з помірно щільним м'якушем, слабкою борошнистістю і помірною водянистістю. Злегка розварюються. В кінці варіння м'якоть стає крихкою, а при смаженні - м'яка всередині і з хрусткою скоринкою. З них готують картоплю фрі, чіпси і супи. Ідеально підходять для приготування різноманітних страв.
• Тип C – картопля з м'якою м'якоттю, середньої борошнистої, сильно розвариста. Містить більше крохмалю, ніж Тип А і Тип B. Використовуються для приготування відвареного пюре і начинок, а також для запікання.
• Тип D - бульби , які повністю розварюються. Вони з м'якою консистенцією, дуже борошнисті і не водянисті.