Лабелла - середньоранній (70-90 днів), високоврожайний столовий сорт від німецької компанії Solana GmbH & Co. KG.
Оригінатор сорту - Den Hartigh BV.
Сорт
Лабелла утворює великі, вирівняні, видовжено-овальні бульби з яскраво вираженим забарвленням шкірки.
На одному кущі сорту
Лабелла -
до 14 бульб.
Сорт
Лабелла демонструє гарну стійкість до підвищених температур, високу пристосованість до кліматичних умов і типів ґрунтів. Відмінний смак. Має стійкість до раку картоплі, нематод, гнилі бульб, іржі та вторинного росту. Гарно зберігається.
Сорт
Лабелла відносять до кулінарного типу:
В.
Група стиглості | Середньоранній сорт |
Період вегетації | 70-90 днів |
Кулінарний тип | В |
Форма бульб | Видовжено-овальна |
Розмір бульб | Великі |
Колір бульби | Червоний |
Кількість бульб | до 14 |
Всі столові сорти картоплі за кулінарними властивостями діляться на 4 типи:
• Тип А – сорти картоплі салатного типу з щільним м'якушем, не розварюються, висоководянисті і з низьким вмістом крохмалю. Ідеально підходять для салатів, смаження і барбекю.
• Тип B - універсальні сорти, з помірно щільним м'якушем, слабкою борошнистістю і помірною водянистістю. Злегка розварюються. В кінці варіння м'якоть стає крихкою, а при смаженні - м'яка всередині і з хрусткою скоринкою. З них готують картоплю фрі, чіпси і супи. Ідеально підходять для приготування різноманітних страв.
• Тип C – картопля з м'якою м'якоттю, середньої борошнистої, сильно розвариста. Містить більше крохмалю, ніж Тип А і Тип B. Використовуються для приготування відвареного пюре і начинок, а також для запікання.
• Тип D - бульби , які повністю розварюються. Вони з м'якою консистенцією, дуже борошнисті і не водянисті.