Рудольф - середньопізній високоврожайний великобульбовий сорт столового призначення, має добрі смакові якості та гарний товарний вигляд, формує однорідні бульби з темно-червоним забарвленням, поверхневими вічками і білим м’якушем.
Сорт
Рудольф, завдяки високому вмісту сухих речовин, придатний для переробки на фрі.
Рудольф має високу посухостійкість та стійкість до парші і до фітофторозу бульб.
Сорт
Рудольф чудово придатний до тривалого зберігання.
Група стиглості | Середньопізній |
Кулінарний тип | АВ |
Форма бульб | Округло-овальна |
Розмір бульб | Великі |
Колір шкірки | Червоний |
Колір м`якушу | Білий |
Кількість бульб | 10 |
Вміст сухих речовин, % | 20,0% |
Період спокою | Дуже довгий |
Посухостійкість | Висока |
Стійкість до пошкоджень | Стійкий |
Чорна ніжка | Стійкий |
Стійкість до фітофторозу листя | Стійкий |
Стійкість до фітофторозу бульб | Стійкий |
Стійкість до парші звичайної | Стійкий |
Всі столові сорти картоплі за кулінарними властивостями діляться на 4 типи:
• Тип А – сорти картоплі салатного типу з щільним м'якушем, не розварюються, висоководянисті і з низьким вмістом крохмалю. Ідеально підходять для салатів, смаження і барбекю.
• Тип B - універсальні сорти, з помірно щільним м'якушем, слабкою борошнистістю і помірною водянистістю. Злегка розварюються. В кінці варіння м'якоть стає крихкою, а при смаженні - м'яка всередині і з хрусткою скоринкою. З них готують картоплю фрі, чіпси і супи. Ідеально підходять для приготування різноманітних страв.
• Тип C – картопля з м'якою м'якоттю, середньої борошнистої, сильно розвариста. Містить більше крохмалю, ніж Тип А і Тип B. Використовуються для приготування відвареного пюре і начинок, а також для запікання.
• Тип D - бульби , які повністю розварюються. Вони з м'якою консистенцією, дуже борошнисті і не водянисті.