В цей не легкий час Ми продовжуємо працювати для Вас!
Ваші замовлення доставляються Новою поштою та Укрпоштою. Працює пункт видачі замовлень за адресою м. Київ вул. Машинобудівна, 50
Баклажани, як культура, потрапили до нас на континент з Східної Індії. Найцікавіше, що спочатку їх дикорослі плоди і стебла європейці застосовували в медицині і лише потім стали використовувати в кулінарії. В Україні ці овочі отримали свою популярність відносно нещодавно. Вони багаті різними вітамінами і мінералами, а також мають ряд корисних властивостей. За свій оригінальний колір в народі їх часто називають «синенькі».
За час культивації цієї культури було виведено безліч сортів і гібридів. Всі вони відрізняються за формою, смаком, кольором і призначенням. Переважно ці овочі мають фіолетове забарвлення шкірки різних відтінків: від світлого до темного. Також стають популярними і білі сорти баклажанів з їх неймовірною білосніжною шкіркою.
За формою можуть бути циліндричними, схожим на грушу або круглими. М'якоть в основному білого або кремового кольору з однорідною і ніжною структурою і дуже дрібним насінням. В їжу прийнято використовувати плоди технічної зрілості, так як після переростання вони починають втрачати свій колір, м'якоть перестає бути пружною, а шкірка стає твердою і непридатною в їжу.
Ще «синенькі» мають ряд корисних властивостей:
Для отримання хорошого врожаю важливо придбати якісний посівний матеріал у перевіреного постачальника. Необхідно звертати увагу на особливості клімату і ґрунту у вашому регіоні. Важливу роль відіграє і те, коли ви хочете отримати урожай, адже період вегетації різних сортів коливається від 100 до 150 днів після висадки розсади.
Для нашої країни найкраще підійде насіння ультраранніх і ранніх сортів баклажанів. Також відмінною особливістю буде підвищена стійкість до низьких температур, посух і стресів, особливо якщо ви плануєте купувати сорти баклажанів для відкритого ґрунту.
Баклажани – південні теплолюбні рослини і потребують великої кількості вологи. Для наших широт рекомендується вирощування їх гібридів, виведених для конкретних кліматичних умов. Для досягнення високої врожайності і товарності плодів найкраще вирощувати овочі за допомогою розсади.
Спочатку насіння баклажана необхідно перевірити і відбракувати порожні, деформовані, дуже великі і дуже маленькі. Важливо щоб вони були максимально однакові. Це забезпечить рівномірну схожість і розвиток рослин.
Висівати потрібно в форми або лотки в теплу (24 °C), підживлену добривами і зволожену землю на глибину 1-2 сантиметри. Після досягнення рослинами необхідного розміру, їх можна «переміщати» на місце подальшого зростання. Для цього може використовуватися:
Інтернет-магазин «Веснодар» пропонує кращі сорти і гібриди баклажанів в Україні від світових лідерів селекції і виробництва якісного посівного матеріалу. У нашому каталозі представлені як професійні упаковки для великих фермерів, так і популярні сорти в невеликих пачках спеціально для наших городників. Фасовка виробляється з оригінальної упаковки згідно з чинними офіційними контрактами.
Якщо Ви не визначилися з вибором або сумніваєтеся в його правильності, то завжди можете звернутися за допомогою до наших менеджерів, які з радістю дадуть відповідь на всі Ваші запитання.