В цей не легкий час Ми продовжуємо працювати для Вас!
Ваші замовлення доставляються Новою поштою та Укрпоштою. Працює пункт видачі замовлень за адресою м. Київ вул. Машинобудівна, 50
Редис – один з перших свіжих овочів відкритого ґрунту, який дозріває на грядках українських городників та масово з'являється на прилавках магазинів і вуличних лотках після зимового «міжсезоння». Завдяки простоті і невибагливості в агротехніці, він є одним із улюбленців всіх овочівників. А відмінні смакові характеристики, у поєднанні з безліччю корисних властивостей, роблять його незамінним в свіжих вітамінних салатах.
Різновидів цього овоча досить небагато. Найпоширенішим сортотипом є «Сора» – округлі коренеплоди з шкіркою від яскраво-червоного до бордового кольору і білою щільною м'якоттю. В основному їх середня вага в межах 25-30 грам. Також популярним є редис типу «Французький сніданок» – редиска має подовжено-циліндричну форму. Плоди мають оригінальне забарвлення, вони червоного кольору з білим кінчиком. Ще один різновид цієї культури – білий редис, який за формою нагадує бурульку.
Редис цінується за свою скоростиглість, адже дозрівання рідко коли триває більше місяця, а найбільш ранні сорти редису можна збирати вже через 18-20 днів після посіву. Особливий попит редис має у фермерів, які реалізують продукцію на ринку свіжих овочів. Вирощування порівняно нескладне. Можна використовувати як відкриті грядки, так і захищений ґрунт.
Середньостиглий і пізній редис дозріває довше. Період вегетації може становити від 30 до 60 днів, в результаті чого формуються більші коренеплоди, що варто враховувати при посіві насіння, збільшивши відстань між ними. Такі сорти можна використовувати комбіновано з скоростиглими, тим самим забезпечивши себе врожаєм на весь сезон.
Багато гібридів редису голландської селекції пристосовані для вирощування в умовах закритого ґрунту і головною їх особливістю є – тіньовитривалість. Будь-овочівник знає, що редис – овоч довгого світлового дня, що робить його вирощування, в умовах недостатнього освітлення, малоефективним і витратним. Завдяки дослідженням і розробкам нідерландських селекціонерів стало можливим культивувати ці овочі не тільки ранньою весною і пізньою осінню, але навіть взимку – головне, щоб теплиця була опалювальна. Оптимально підійдуть: Джолі і Бодіам F1.
Вирощування редису у відкритому ґрунті для більшості дачників звичайна справа. Цей овоч можна використовувати для всесезонної культивації, але варто дотримуватися ряду рекомендацій для отримання хорошого врожаю. Ґрунт підходить практично будь-який, головне, щоб він був добре розпушений і зволожений. Посів необхідно здійснювати, коли термометр подолає позначку +10°С, а оптимальною буде температура в межах 12-18°С, при цьому довжина світлового дня повинна становити не менше 12 годин. В умовах високої температури і тривалого світлового дня влітку важливо притінювати посадки, щоб забезпечити оптимальні умови для формування однорідного товарного врожаю. Для всесезонного вирощування ми рекомендуємо гібриди: Вієнна F1, Рондо F1 або Дієго F1.
Якщо ви плануєте вирощування редису у себе на дачній ділянці, то Вам оптимально підійдуть невеликі хобі пакетики об'ємом від 250 насінин, які ми фасуємо згідно діючих контрактів з виробниками. Для великих фермерів ми рекомендуємо купити каліброване насіння редису оптом в оригінальній упаковці за вигідною ціною. Доставка замовлень здійснюється поштою по всій Україні. При необхідності, доступний самовивіз в Києві по вул. Машинобудівна, 50. А для більш докладної консультації Ви завжди можете зв'язатися з нашими менеджерами за номерами телефонів, вказаними на сайті.