В цей не легкий час Ми продовжуємо працювати для Вас!
Ваші замовлення доставляються Новою поштою та Укрпоштою. Працює пункт видачі замовлень за адресою м. Київ вул. Машинобудівна, 50
Багато людей, які займаються вирощуванням овочів використовують насіння цибулі для вирощування на перо. Адже така зелень – одні з найулюбленіших “ласощів” для безлічі українців. Цибулеве пір'я використовують в кулінарії: подрібнюють в салати, гарячі і холодні перші страви, посипають подрібненою зеленню овочеві пюре та інші гарніри. Крім цього, зелену цибулю заморожують і навіть сушать. Така популярність пояснюється чудовими смаковими якостями і поживною цінністю – зелена цибуля містить велику кількість вітаміну А і С, фолієвої кислоти, калію, магнію та інших корисних мікроелементів. І при цьому легко вирощується з насіння при самому мінімальному догляді.
Насіння цибулі на зелень дещо відрізняються від традиційних ріпчастих сортів і гібридів. Рослина не нарощує ріпку, а вся сила йде в зелену масу. При корені утворюється невелике ущільнення – так звана вибілена частина стебла. Вона може досягати 10 і більше сантиметрів, має приємний, помірно гострий смак та аромат. Листя-пір'я у таких сортів, як правило, більш ніжне і соковите, якщо порівнювати з пір'ям звичайної цибулі, яку вирощують для отримання ріпки.
Цибуля на перо відрізняється простотою вирощування, невибагливістю в догляді і відмінними смаковими і товарними характеристиками. Справедливості заради слід зазначити, що ця культура вимагає акуратного збору, дбайливого транспортування і зберігання в належних умовах.
У агрокультурі існує відразу кілька різновидів цибулі, насіння якої вирощують для отримання зелені. Крім ріпчастої цибулі, яку часто сіють на перо і збирають до утворення повноцінної цибулини варто виділити:
В Україні представлені найрізноманітніші сорти та гібриди цибулі на перо. Вибір конкретної залежить від особливостей тієї чи іншої культури, агрокліматичних умов вирощування і, звичайно, від індивідуальних переваг і цілей овочівників і фермерів. Як і інші культури, цибуля на перо може мати різні терміни дозрівання:
Ультраранні сорти цибулі на перо дозрівають трохи більше місяця. Вони дуже швидко набирають масу і віддають урожай але і реалізувати його теж необхідно якомога швидше. Особливо цінується фермерами для отримання ранньої продукції на свіжий ринок.
Рання цибуля на перо, мабуть, найпоширеніша. Вегетація триває півтора-два місяці. Вона не примхлива до умов вирощування і довше зберігається в полі. Урожайність висока і стабільна. Теж стосується і середньостиглих сортів, дозрівання яких може складати до 80 днів.
Особливою повагою в аграріїв користується сорт Параді – високоврожайний ранній сорт для всесезонного вирощування. А сорт Вулкан є найбільш привабливою культурою з точки зору комерції. Оскільки зібраний урожай витримує транспортування і довгий час не сохне і не жовтіє. Дуже ранні сорти – Байа Верде і Грін Банер. Вони не тільки швидко відростають після зрізки, а й радують відмінними смаковими якостями.
Посівний матеріал для вирощування будь-яких культур, в тому числі і цибулі на перо, слід купувати у перевірених компаній і виробників. При цьому дуже важливо перевіряти імпортне насіння на оригінальність, щоб не купити підробку або пересорт. Перед покупкою обов'язково зверніть увагу на терміни фасування. Насіння цибулі на перо зберігає високу схожість протягом 3 років. По закінченню цього терміну схожість насіння значно знижується.
Інтернет-магазин Веснодар пропонує своїм клієнтам посівний матеріал голландських, корейських, французьких, італійських і американських селекціонерів. В асортименті – тільки перевірені часом бренди, продуктивні сорти та гібриди, а також дуже перспективні новинки. Всі клієнти компанії можуть розраховувати на програму лояльності і приємні бонуси. А також уважний сервіс і допомогу професіоналів!